Ongedierte in de tuin kan soms heel erg vervelend zijn en zorgen voor grote problemen. Bladluizen zijn minuscule insecten die voor veel narigheid kunnen zorgen in de tuin. Ze zorgen er onder andere voor dat planten niet door kunnen groeien. Je kunt de bladluizen met het blote oog zien en het is van belang dat je deze plaag tegengaat. Bladluizen verdwijnen niet zomaar en het heeft ook geen nut om chemische middeltjes te gebruiken. Chemische middeltjes zorgen er juist voor dat de tuin nog meer beschadigd raakt en dat wil je natuurlijk niet hebben. Gelukkig zijn er ook natuurlijk vijanden en is het verstandig om larven lieveheersbeestjes kopen, zodat je er meer krijgt in de tuin. Lieveheersbeestjes zijn van grote waarde en zien de bladluis als voedingsbron. Hoe werkt dit precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat doet het lieveheersbeestje

Er zijn 60 verschillende soorten lieveheersbeestjes in Nederland en deze hebben allemaal hun eigen kleuren en patronen. De bekendste variant heeft 7 stippen en deze soort heeft geen specifieke voorkeur voor bepaalde planten. Deze soort is ideaal en eet tot wel 100 bladluizen per dag, maar ook de larven doen dit. De larven kunnen ook 30 tot 40 bladluizen opeten per dag en dit scheelt natuurlijk enorm. Het is dus heel belangrijk om lieveheersbeestjes in je tuin te hebben. Alleen op deze manier kun je effectief af komen van bladluizen en dat is natuurlijk wat je wilt. Hoe krijg je nu precies meer lieveheersbeestjes in je tuin? Lees het hieronder!

Larven lieveheersbeestjes kopen

Als je meer lieveheersbeestjes in de tuin wilt hebben voor het bladluizen probleem, is het handig om meer larven in de tuin te hebben. Hierbij bedoelen we de larven van een lieveheersbeestje en deze kun je op het internet bestellen. Je hebt een hoop verschillende aanbieders op het internet die dit product aanbieden. Zoek een geschikte aanbieder uit en plaats jouw bestelling, zodat je de larven kunt uitzetten in de tuin. Bestel wel genoeg larven, zodat je er zeker van bent dat alle bladluizen verdwijnen. Daarnaast voeden mieren zich ook op de bladluis, maar doen ze dit in kleinere aantallen. De natuurlijke bestrijding van bladluis is een stuk beter dan de chemische bestrijding. Zo blijft jouw tuin prachtig en kun je er het hele jaar goed van genieten, ideaal toch?