Een tuin is een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en soms ook je eigen groenten en fruit kunt oogsten. Een tuin kan groot of klein zijn, maar het is altijd fijn om even in je eigen tuin te zitten. Bovendien heb je soms na een dag hard werken gewoon even behoefte aan wat ontspanning. Gelukkig zijn daar tegenwoordig genoeg opties voor. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk loungeset. Met een loungeset kun je heerlijk comfortabel ontspannen in jouw achtertuin. Loungesets zijn er in heel veel verschillende soorten stijlen. In deze blog bespreken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een loungeset voor in de achteruin. 

Verschillende soorten loungesets

Een loungeset is echt een aanwinst voor de tuin. Loungesets zijn er in allerlei verschillende soorten maten en stijlen. Gelukkig zorgt dat ervoor dat er altijd wel een loungeset is die bij jouw tuin past. Maar welke loungesets zijn er allemaal beschikbaar? Denk bijvoorbeeld aan een relatief goedkoop tuin loungeset, het hoeft zeker niet altijd prijzig te zijn. Maar je kunt ook gaan voor een zeer fijn loungeset wat beschikt over subliem vlechtwerk. Ook de kleur van het frame is vaak belangrijk bij de keuze voor een loungeset.

Bij de aankoop van een loungeset is het handig om te kijken naar hoeveel ruimte je in jouw tuin beschikbaar hebt. Op basis hiervan kun je gericht op zoek gaan naar een loungeset dat perfect past. Loungesets zijn er van veel verschillende soorten materialen, denk bijvoorbeeld aan rope, wicker en polywood aluminium.

Beschermhoes

Als loungesets goed worden verzorgd, gaan ze erg lang mee en kun je er lang plezier van hebben. Vanwege de verschillende temperaturen en het diverse weer in Nederland, is het raadzaam om een beschermhoes te gebruiken. 

Parasolvoeten

Een bijpassende parasolvoet mag niet ontbreken bij de aankoop van een loungeset. Een parasolvoet is een onderdeel van een parasol die ervoor zorgt dat de parasol stevig in de grond staat. Parasolvoeten zijn er in verschillende materialen, zoals plastic, rubber, metaal en hout. Sommige voeten hebben ook een wiel, waardoor je de parasol makkelijk verplaatsen kunt. Parasolvoeten zijn er in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van de parasol.

Koop vooral een stevige parasolvoet als je wilt dat je parasol lang meegaat. Een goede voet is niet alleen sterk, maar ook makkelijk in gebruik. Het is belangrijk om de voet goed vast te zetten, zodat deze niet omvalt bij wind. Je wilt tenslotte dat je samen met het gezelschap lekker kunt ontspannen.